Kebabın Sırrı Ortaya Çıktı: Gerçek Adana Kebabı Zırhla Çekilen Kuzu Etinden Yapılır

Kebabın Sırrı Ortaya Çıktı: Gerçek Adana Kebabı Zırhla Çekilen Kuzu Etinden Yapılır

ABONE OL
Ağustos 21, 2025 08:10
Kebabın Sırrı Ortaya Çıktı: Gerçek Adana Kebabı Zırhla Çekilen Kuzu Etinden Yapılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Kasaplar Odası Başkanı’ndan Uyarı: Gerçek Adana Kebabı Kıyma Gibi Dağılmalı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kebapta yapılan hilelere karşı vatandaşları uyardı. Yağmur, gerçek Adana kebabının zırhla çekilmiş kuzu etinden yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Eğer kebapta kıyma şişten çekerken bulgur gibi dağılmıyorsa, içinde karbonat, hamur veya ekmek vardır. Bu durumda o kebap gerçek değildir” dedi.

Gerçek Adana Kebabı Nasıl Olmalı?

Kebabın başkenti Adana’da, Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, son dönemde kebapta kullanılan katkı maddelerine dikkat çekti. Yağmur, kebapta sadece kuzu sırt etinin kullanılabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek Adana kebabı, zırhla çekilen kuzu kıymasından yapılır. Şişe saplanan kıyma, piştikten sonra şişten çekilirken yavaş yavaş bulgur gibi dağılmalıdır. Eğer kıyma dağılmıyorsa, içinde karbonat, hamur veya ekmek vardır. Bu da tüketiciyi yanıltmaktır.”

Adana Kebabında Hileye Yer Yok

Saruhan Yağmur, kebapta kıymanın dağılmamasının art niyet göstergesi olduğunu söyleyerek, “Elle açılıp içine soğan, biber konup kapanıyorsa o kıyma değildir, asla Adana kebabı değildir” dedi.

Adana’nın Marka Değeri Korunmalı

Adana kebabının sadece bir yemek değil, kentin

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.